Facebook Pixel

Kaikki yhdessä

Tehtävämme on auttaa asiakkaitamme onnistumaan kokousten ja muiden tapahtumien toteuttamisessa tuottamalla kokous-, hotelli-, ravintola- ja ohjelmapalveluja asiakkaiden tilannekohtaiset tarpeet ymmärtäen. Kaikki yhdessä -toimintatapamme tarjoaa asiakkaalle helpon ja nopean tavan varata kaikki tarvitsemansa palvelut samasta paikasta.

Osaavan ja työstään nauttivan henkilökunnan kanssa meillä on ilo toivottaa Teidät, hyvät asiakkaamme, tervetulleiksi Gustavelundiin!

Historia

Samoihin aikoihin 1500-luvun puolessa välissä kun Helsingin kaupunkia perustettiin Vantaanjoen suulle, eleli Tuusulanjärven rannalla Sipi Jaakonpoika. Talonpoika Sipi on ensimmäinen kirjoihin kirjattu asukas nykyisen Gustavelundin tilalta.

Myöhemmin paikkaa ovat asuttaneet kuuluisat sotilassuvut ja se on toiminut muun muassa ratsutilana. Nykyisen nimensä Gustavelund silloinen Eggertasin ratsutila sai 1700-luvulla omistajansa, kontra-amiraali Carl Adoplf Danckwardtin puolison Gustava-rouvan mukaan. Engelin suunnittelemaksi nimetty kartanon päärakennus paloi vuonna 1892 ja paikalle rakennettiin uusi, useissa suomalaisissa elokuvissa edustanut empire-tyylinen puukartano.

1900-luvun alussa Ruotsista Suomeen muuttanut ja maamme kulttuuri-ja ravintolaelämässä vaikutusvaltaisen aseman saavuttanut Karl Edvard Jonsson sai ylellisen Gustavelundin herrainkartanon kukoistamaan. Tuolloin Gustavelundin laajoissa kasvihuoneissa ja puutarhoissa kasvatettiin erilaisia tuotteita lukuisiin pääkaupungin ravintoloihin: Fenniaan, Kämpiin, Kaivohuoneelle ja Oopperakellariin.

Varatuomari Rafael Sederholm aloitti Viola-puolisonsa kanssa hotellitoiminnan Gustavelundissa 1930-luvulla. Saavuttaessa 1950-luvulle oli sittemmin Viola Parviaisena tunnetun ravintoloitsijattaren luotsaama Matkailu- ja turistihotelli Gustavelund saavuttanut suurta suosiota niin pääkaupunkiseudun kulttuuri-, talous kuin poliittisenkin elämän vaikuttajien parissa. Gustavelundissa juhlittiin illat ja reippailtiin päivät raikkaassa luonnossa, järven rannalla ulkoillen sekä verkkopallokentällä urheillen.

Vuonna 1956 Maalaiskuntien liitto osti Gustavelundin ja siitä tehtiin kurssikeskus. Paikalle valmistui vuonna 1965 Into Pyykön suunnittelema nykyinen, modernismin tyylisuuntaa puhtaimmillaan edustava valkoinen rakennus, joka vihittiin Kunnallisopistoksi. Vuosien varrella rakennusta on laajennettu ja järven rantaan on valmistunut erillinen rantasauna. Vanhasta kartanosta on jäljellä huvimaja, joka sijaitsee Tuusulanjärven rannan puolella.

Gustavelund kokoushotelli aloitti toimintansa vuonna 1990 Suomen Kuntaliitto ry:n tytäryrityksenä. Vuonna 2015 Kuntaliitto myi kiinteistön ja sen liiketoiminnan Pia ja Antti Ropposelle.

Tarinamme

Gustavelundin yrittäjät, Pia ja Antti Ropponen,

“Haave yrittäjyydestä syntyi jo yli 20 vuotta sitten ja nyt pitkällisen työn ja yhteensattumien summana unelmamme on vihdoin toteutunut. Yksilöllisyys, ystävällinen palvelu sekä ajaton ja arvostettu tyylikkyys leimaavat Gustavelundia. Olemme onnekkaita saadessamme olla perheyrityksenä osa jatkumoa hotellin kunniakkaassa ja pitkässä historiassa“.

“Tavoitteenamme on täyttää asiakkaan odotukset ja toivomme asiakkaan palaavan Gustavelundiin yhä uudelleen.”

Takaisin ylös