Facebook Pixel

Hotelli Gustavelund satsaa energiatehokkuuteen

Kahden vuoden takuujakson aikana LeaseGreen säätää ilmanvaihtoa ja varmistaa sen, että järjestelmä toimii optimaalisesti. LeaseGreen on uudistanut Tuusulanjärven rannalla sijaitsevan hotelli Gustavelundin vanhan uimahallisiiven ilmanvaihdon ja talotekniikan. Syys- ja lokakuun aikana hotellin lisäsiipi remontoitiin kokous- ja tapahtumatilaksi.

”Vanha 17-metrinen uima-allas oli hyvin vähällä käytöllä. Nyt sen paikalla on upea Tuusulanjärvi-sali”, kertoo hotelli Gustavelundin toimitusjohtaja Antti Ropponen. Hän omistaa ja pyörittää hotellia yhdessä vaimonsa Pian kanssa. Perinteisen kongressihotellin vanhin osa on rakennettu 1965, uimahallisiipi puolestaan 1975. Ilmanvaihtojärjestelmät olivat pääosin alkuperäiskuntoisia.

LeaseGreen vaihtoi ja modernisoi remontin yhteydessä ilmanvaihtokoneiden puhaltimet sekä uudisti kokonaan yhden neuvotteluhuoneen ilmanvaihtokanaviston. Samalla talotekniikkaan lisättiin automatiikkaa ja ohjausta. Kahden vuoden takuujakson aikana LeaseGreen säätää ilmanvaihtoa ja varmistaa sen, että järjestelmä toimii optimaalisesti.

Merkittävä syy ilmanvaihdon ja talotekniikan uusimiseen oli siihen liittyvä energiansäästötavoite. Gustavelund on ollut pian kymmenen vuotta mukana työ- ja elinkeinoministeriön energiatehokkuusohjelmassa, ja yrityksen kaikissa toimenpiteissä otetaan huomioon mahdollisuus säästää energiaa.

”Se on meille tärkeä arvo”, Antti Ropponen kertoo.

Energiansäästö näkyy myös viivan alla. LeaseGreenin laskelmien mukaan pelkän uimahallisiiven elinkaarisäästöt ovat reilut 160 000 euroa.

”Aiemmin me heitimme aika paljon lämmintä ilmaa harakoille. Nyt energiankulutus on optimoitu.”

Vastuullisesti ja asiakkaita palvellen

Gustavelundin yrittäjäpariskunnalle on tärkeää palvella asiakkaita hyvin ja taata heille paras mahdollinen käyttömukavuus. Samalla he tiedostavat, että maapallolla pitää toimia vastuullisesti.

”Ne eivät ole toisiaan poissulkevia asioita, vaan ihan mahdollisia, jos asiat tehdään fiksusti”, Antti Ropponen kertoo.

Remontti ei aiheuttanut katkoksia hotellin tai ravintolan toimintaan. Perheyritykselle se oli erityisen tärkeää, että asiakaspalvelu ei keskeytynyt hetkeksikään. Kaikki asiakkaat eivät välttämättä edes huomanneet, että talossa oli käynnissä iso remontti.

Yhteistyö LeaseGreenin kanssa sujui Antti Ropposen mielestä erinomaisesti.

”Arvostan sitä, miten LeaseGreenin suunnittelija paneutui tosi huolella projektiin ja oli mukana alusta asti. Pääsimme heti samalle aallonpituudelle.”

”Olen hotelliyrittäjä enkä mikään kiinteistönpyörittäjä. Me haluamme keskittyä hotelli- ja kokoustoimintaan. Siksi halusimme projektiin luotettavan kumppanin.”

LISÄTIETOJA

Toimitusjohtaja
Antti Ropponen
Hotelli Gustavelund
040 573 4375
antti.ropponen@gustavelund.fi

Toimitusjohtaja
Tomi Mäkipelto
LeaseGreen Suomi Oy
050 370 4092
tomi.makipelto@leasegreen.fi

 

Takaisin ylös