Facebook Pixel

Ulla Pohjoisvirran taidenäyttely Lost Lagoon

Aulagalleriassamme syyskuun ajan

Tervetuloa!

Näyttelyn teemana on rakkaiden paikkojen muistelu…Vaikka jokainen tähän näyttelyyn valikoitunut taulu on syntynyt vuoden 2021 aikana, niin valtaosa näistä tauluista liittyy menneisyyden muisteluun, menneisiin vuosiin, jopa vuosikymmeniin.  Osa synnyinkaupunkiini Helsinkiin, osa minulle niin rakkaaseen Vancouveriin, jossa minulla oli ilo opiskella kauan sitten - 1990-luvulla.
Osa sydämestäni jäi Vancouveriin, ja paljon ihania muistoja liittyy opiskeluaikoihini siellä ... Saavuttuani Vancouveriin asuin lyhyen aikaa Lost Lagoon-järven lähellä ja löydettyäni vakituisen asunnon kaupungista, jäin yhä asumaan samalle seudulle, joten Lost Lagoon ja sen lähiseudut tulivat minulle tutuiksi ja rakkaiksi. Nimesin useat tähän näyttelyyn valitut taulut niin kotimaassa kuin Kanadassakin sijaitsevien minulle tärkeiden alueiden ja katujen mukaan.


The Lost Lagoon


It is dusk on the Lost Lagoon,
And we two dreaming the dusk away,
Beneath the drift of a twilight grey,
Beneath the drowse of an ending day,
And the curve of a golden moon.


It is dark in the Lost Lagoon,
And gone are the depths of haunting blue,
The grouping gulls, and the old canoe,
The singing firs, and the dusk and—you,
And gone is the golden moon.

by Emily Pauline JOHNSON  (1862-1913)

Olen helsinkiläissyntyinen, pääkaupunkiseudulla asuva itseoppinut taidemaalari. Lapsena rakastin piirtämistä, maalaamista, muovailua ja värittämistä yli kaiken! Kasvoin suvussa jossa taiteita ylipäätään arvostettiin ja minuakin vietiin jo pikkulapsena Ateneumiin katsomaan taidenäyttelyitä. Kävin myös legendaarisen Kylli-tädin pitämässä lasten taidekerhossa. Kouluikäisenä innostukseni maalaamiseen kuitenkin hiipui, kunnes vasta paljon myöhemmin innostuin uudelleen.

Maalatessani toimin usein spontaanin innostuksen vallassa ja annan mielikuvituksen lentää, enkä yleensä tarkoin suunnittele taulujani etukäteen. Toisinaan joku voimakas mielikuva tai aistimus saattaa ohjata maalaamistani, mutta musiikin voimaa ei myöskään pidä aliarvioida. Tunnen saavani inspiraatiota myös luonnosta, joka on lähellä sydäntäni.

Valtaosa maalauksistani on abstrakteja, mutta mukaan mahtuu kuitenkin aina jokunen puoliabstrakti teos myös.

Rakastan erilaisia värejä, ja fiiliksestä riippuen maalaan niin runsasvärisiä kuin hyvin hillittyjäkin maalauksia. Koen tärkeäksi maalata erilaisilla tekniikoilla ja eri värejä hyödyntäen. Käytän pääasiassa akryylimaaleja, mutta vaihtelun vuoksi pyrin maalatessani toisinaan käyttämään muitakin materiaaleja, kuten hiekkaa tai vaikkapa alkoholimustetta.

Sanonnan mukaan kauneus on katsojan silmissä. Samoin voi mielestäni sanoa abstrakteista teoksista, ne antavat katsojalle mahdollisuuden tehdä omia tulkintoja, mielikuvitukselle vapaata tilaa tulkita näkemäänsä, ja toivottavasti nauttia näkemästään!

Toivotan antoisia hetkiä taulujeni parissa jokaiselle katsojalle!

Ulla Pohjoisvirta

 

Takaisin ylös