Facebook Pixel

Sami Mannerheimon valokuvanäyttely Herkät ja viisaat

Näyttely orpojen elefanttien pelastamisesta Keniassa Aulagalleriassamme elokuun ajan

Herkät ja viisaat esittelee orpojen elefanttien elämää Nairobissa Keniassa

Näyttely orpojen elefanttien pelastamisesta Keniassa

Valokuvaaja Sami Mannerheimon valokuvanäyttely Herkät ja viisaat esittelee orpojen elefanttien elämää Nairobissa Keniassa.
Suurin osa näistä norsuista päätyy orpokotiin, koska emo on tapettu salametsästäjien toimesta. Pennut eivät selviä hengissä ilman äidinmaitoa, ja pääseminen orpokotiin on niille pelastus.

Kyseessä on hyväntekeväisyysprojekti, jolla Sami Mannerheimo lahjoittaa rahasumman (noin 15 %) jokaisesta myydystä kuvasta ja kortista Sheldrick Wildlife säätiölle heidän uraauurtavan suojelutyönsä tueksi. Projekti liikkuu valokuvataiteen ja dokumentarismin rajalla, ja herättelee kysymyksiä ihmisten ja elefanttien välisestä suhteesta. “Kuvatessani orpokodin lapsielefantteja, sain vahvan yhteyden niihin. Koin ne erittäin herkkinä ja viisaina” Mannerheimo kertoo. Lähtökohta projektille on ollut journalistinen mutta visuaalinen kieli vaihtui kuvausten edetessä poeettisempaan kuvailmaisuun.

Sheldrick Wildlife -säätiö on kehittänyt maailman ensimmäisen ja menestyneimmän orpojen norsujen pelastusohjelman. Säätiö on kasvattanut menestyksekkäästi yli 260 norsuvauvaa, jotka ovat jääneet orvoiksi, useimmiten ihmisten toimien seurauksena. Yhteistyössä Kenian villieläinpalvelun kanssa, säätiö pelastaa maidosta riippuvaiset orvot elefantit koko Kenian alueelta ja tarjoaa heille turvasataman ja hoitavan perheympäristön. Orpokodissa elefantteja kasvatetaan siten, että ne pystyvät palaamaan luonnossa eläviin elefanttilaumoihin.

Sami Mannerheimo on helsinkiläinen ammattivalokuvaaja, joka on erikoistunut henkilökuvaukseen ja dokumentaariseen valokuvaukseen.
Samilla on ollut 15 omaa näyttelyä.  Hän on kuvannut matkoillaan erityisen paljon Brasiliassa ja keväällä 2018 ensimmäisen kerran Keniassa. Mannerheimo on Suomen kuvajournalistien jäsen.

www.samimannerheimo.com

www.sheldrickwildlifetrust.org

Mediakuvat: www.samimannerheimo.com/Elefantti_lehdistokuvat.zip

Lisätiedot: Sami Mannerheimo, puh. 050 4400209 
sami.mannerheimo@gmail.com

 

 

 

 

Takaisin ylös