Facebook Pixel

Carita Nissisen taidenäyttely Valo, varjo Aulagalleriassamme

Tutkielmia varjosta ja valosta marraskuun ajan

Lähtökohtana on varjo, sen määrä ja väri. Mukana on myös muita töitä, jotka tehty akvarellein ja akryylein.

VARJO, VALO. Shadow, light.

Varjo on kulkenut tämän kesän ja syksyn mukana työskentelyssäni. Arkisetkin asiat saavat varjossa erilaisen merkityksen.
Kesäkurssin aiheena oli valo. Hahmotin valoa varjon kautta, missä varjo siellä valo. Varjo on mielestäni mielenkiintoinen. Varjon suhde ympäristöön muuttuu valon määrän mukaan. Illan varjot ovat pitkiä, välillä pelottaviakin. Päivän varjo antaa suojaa kuumuudelta.
Tutkimme opiskeluissani myös varjon väriä. Voisi ajatella, että varjon väri on aina sama mutta valon väri muuttaa myös varjon väriä. Gustevelundissa esillä olevat teokset ovat mm. näitä maalattuja varjohavaintojani. Lisäksi esillä on akryylitöitäni.
Akvarellien ja akryylien nopea kuivuminen sopii maalaustapaani, voin toteuttaa maalaustyyliäni värien ja muotojen kautta.
”Minulla on vahva tunneside maalaamiseen. Sen kautta saatu onnistumisen ilo ja tunteiden esittäminen ovat arjen luksusta. Suunnitelma tai kuva ei niinkään vie tekemistä eteenpäin vaan sisälläni oleva tunne.”
Tekotapani on reilu ja värikäs, vähän leikkisä ja sadunomainen. Tauluissa asiat voivat esittää jotain tuttua, mutta kuvat eivät ole oppikirjamaisesti maalattuja. Tauluissani siveltimen ja mielen yhteys näkyy muotoina, struktuureina ja väreinä.
Opiskelen toista vuotta Pekka Halosen akatemiassa kuvataiteita ja valokuvausta. Opiskelun myötä havainnot ovat tulleet konkreettisimmiksi ja selkeimmiksi. Lopputuloksena on teos, joka kuvastaa tunnetilojani.
Toivotan Sinut lämpimästi tervetulleeksi näyttelyyni.


Visual Artist Carita Nissinen
p. +358 400 789917
www.caritanissinen.com
insta: @art.caritanissinen ja @photo.caritanissinen

Takaisin ylös