Facebook Pixel

Tuula Lumivirran taidenäyttely Project Sherwood

Project Sherwood 1979 kertoo nuorisokulttuurista Keravalla 1970-80 lukujen vaihteessa

Öljyvärimaalauksia, akryylimaalauksia, pigmenttimaalauksia, guassimaalauksia ja lisäksi kollaaseja.

Valmistuin viime keväänä 2019 kuvataiteilijaksi helsinkiläisestä yksityiskoulusta nimeltä Taidekoulu Alfa.
Päättötyöni nimi on Project Sherwood 1979 ja se kertoo nuorisokulttuurista Keravalla 1970-80 lukujen vaihteessa,
jolloin me sen ajan nuoriso yritimme herätellä 1950-lukua uudelleen henkiin American Graffiti ja Grease elokuvista sekä television Happy Days sarjasta hurmaantuneina.

 

 

Teokseni ovat toteutettu useilla tekniikoilla:pigmentillä, guassilla, öljyväreillä ja kollaasitekniikalla ja ne ovat saaneet inspiraationsa omista ja ystävien vanhoista valokuvista ja yhteisistä muistoista tuona kultaisena aikakautena. Joidenkin teosten nimet tulevat Teddy and The Tigers bändin biiseistä.

Se miksi innostuin tästä aiheesta johtui siitä että 8.3.2018 oli Kerava Seuran järjestämä muisteluilta, jossa aikalaiset muistelivat asioita ja tapahtumia vuosien 1974 - 81 aikaväliltä nimenomaan liittyen nuorisokulttuuriin Keravalla. Samana vuonna Keravan museo keräsi eri ikäkausien ihmisten nuoruusmuistoja Sinkassa. Osallistuin jokaiseen muisteluiltaan ja totesin, että kauan kadoksissa olleet tutut olivat edelleen maisemissa ja olin ihan fiiliksissä.

Oli hienoa maalata kuviksi jotain itse elettyä ja koettua ja vielä hienompaa on, että monet ihmiset joista olen kuvia tehnyt, ovat täällä vielä edelleen ja he voivat palata ajassa taaksepäin kuvia katsellessaan ja muistella miten mukavaa meillä silloin oikein olikaan. Jos tarvitsi puhelinta niin torin laidasta löytyi puhelinkoppi.

Tuula Lumivirta. Tuusulalainen kuvataiteilija s.1963 Helsingissä.
Perheeni kanssa muutimme Hyrylään vuonna 1967 ja kävin täällä koulut kansakoulusta lukioon. Olen yksi Hyrylän lukion vuoden 1982 ylioppilaista. Kuvaamataidon numeroni oli ainut kymppini ja opettajani oli Anja Kiviniemi. Koulut on nyt käyty, mutta projektini ei ole kuitenkaan vielä päättynyt. Tarkoituksenani on maalata 100 aiheeseen liittyvää teosta. Töitä on valmiina 69 joten 31 on vielä tarkoitus tehdä vuoteen 2021 mennessä. Sitten kun nuo 100 on tehty on ajatuksena toteuttaa Project Skavaböle 1979. Valokuvia tuleviin töihin löytyy runsaammin kuin keravalaislähteistä. Ongelmana on vaan, että koska olen itse rahoittanut Sherwood projektini niin perintörahat alkaa olla finito.

 

Takaisin ylös