Facebook Pixel
25.05.2017 - 25.05.2017

HELATORSTAIAJOT Suomi 100 v hengessä

Autohistoriallisen Seuran perinteiset museoajoneuvojen Helatorstaiajot

Kaikki tervetuloa bongaamaan museoautoja

Gustavelundin pihalle kokoontuu kymmenittäin museoajoneuvoja eri vuosikymmeniltä aamuyhdeksästä alkaen.

Vanhimmat automobiilit ovat viime vuosisadan alkuvuosilta. Useat ajokunnat ovat myös pukeutuneet ajokkinsa aikakauden ja tyylin mukaisiin asuihin.
Ajoneuvot lähetetään 100 km reitille minuutin välein klo 10.30 alkaen. Matka etenee Tuusulasta Kellokoskelle ja sieltä takaisin Gustavelundiin.   REITTIKARTTA

Kellokosken ruukilla pidetään noin tunnin tauko klo 11.30 alkaen.Yleisö on tervetullut tutustumaan wanhanajan ajoneuvotekniikkaan ja muotoiluun sekä juttelemaan ajokuntien kanssa.

Gustavelundiin ajoneuvot saapuvat takaisin klo 13 alkaen ja ovat siellä ihasteltavina pitkälle iltapäivään.


Autohistoriallinen Seura on 53 vuoden aikana tuottanut monin eri tavoin yleisölle ilmaisia elämyksiä, jotka liittyvät wanhoihin ajoneuvoihin. Yhdistyksen tarkoitus on vaalia ajoneuvohistoriaa, edistää moottoriajoneuvojen säilyttämistä tuleville sukupolville sekä tutustuttaa yleisöä ajoneuvoihin liittyvään kulttuurihistoriaan.


Ajon yhteyshenkilö: Markku Pellinen, 0500 408 448, markku@pelliset.fi www.autohistoriallinenseura.fi

Autohistoriallinen Seura on museoajoneuvoalan yhdistys, joka perustettiin v. 1964 Helsingissä. AHS:lla on omia museoajotarkastajia Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa ja Keski-Suomessa. Seuran jäsenistö on kiinnostunut menneiden aikojen ajoneuvoista, niiden kehityksestä, entisöinnistä ja säilyttämisestä nyky- ja tuleville sukupolville sekä vaalii ajoneuvoihin liittyvää kulttuurihistoriaa. AHS tarjoaa hyvän asiantuntijoiden ja kanssaharrastajien verkoston. Jäsenyys ei edellytä omaa museoajoneuvokalustoa, vaan jäseneksi voivat liittyä kaikki museoajoneuvoharrastuksesta kiinnostuneet mistäpäin Suomen tahansa. AHS järjestää vuosittain museoajoneuvoharrastajille useita kokoontumisia ja ajotapahtumia sekä teema- ja luentoiltoja ja retkiä harrastukseen liittyviin kohteisiin. Seurassa museoajoneuvojen harrastaminen on mukavaa yhteistä toimintaa. Hallinto on kevytsoutuinen ja joustava. Yhdistys ei kerää omaisuutta, vaan varat käytetään jäsenkunnan ja harrastuksen yhteiseksi hyväksi ja iloksi.

Soita
Takaisin ylös