Facebook Pixel

Kesäjuhla järven rannalla - vain puoli tuntia Helsingistä?

19.04. 2018 kirjoittanut Sirpa Halonen

Unohtumattomia elämyksiä - Vaisalan kesäjuhla 2017 Suomi 100 teemalla

Vaisala on maailman johtava ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuihin erikoistunut yritys. 80-vuotiseen kokemukseen pohjaten yritys tarjoaa asiakkailleen luotettavia mittaratkaisuja ja palveluja paremman päätöksenteon, turvallisuuden ja tehokkuuden tueksi. Yrityksen pääkonttori on Suomessa ja sen palveluksessa on maailmanlaajuisesti n.1500 työntekijää. Suomessa Vaisalan palveluksessa on n.900 henkilöä.

Vaisala järjesti henkilökunnan tapahtuman Gustavelundissa kesäkuisena perjantaina. Paikalla oli runsaat 400 työntekijää.

Tapahtumasta kertoo Vaisalan huvitoimikunta, johon kuuluvat Olesja Hännikäinen, Ville Vanhatalo, Mirka Moisio ja Harri Mauno.

Erinomaista ruokaa ja monipuolista ohjelmaa Gustavelundin idyllissä

Tapahtuman alussa vieraille tarjoiltiin kesädrinkkinä ”mansikkasuukko”, jota nautittaessa saatiin kuulla toimitusjohtajan tervetulosanat.

Ruokailu on henkilökuntamme juhlissa tärkeässä asemassa. Ihmiset ovat todella, todella kriittisiä ruuan suhteen. Jos siinä on pienikin epäkohta, tulee palautetta heti, kertoo Ville. Ilmoittautumisia juhliin rupeaakin yleensä tulemaan vasta kun menu on julkaistu.
Siksi käymmekin aina etukäteen koemaistamassa tarjoiluehdotuksen ja jos jokin ei miellytä, pyydämme muutoksia – kertoo Olesja. Gustavelundissa lopullinen tarjoilu ylitti odotuksemme. Tarjoilun laadusta todistaa sekin, ettei ruuasta tullut yhtään negatiivista palautetta.

Ruokailua siivitti Gustavelundin ohjelmapalveluiden järjestämät aktiviteetit Suomi –teemalla. Oli muun muassa tikanheittoa, pajatsoa, mölkkyä, runorulettia. Aurinkolautta Vennyllä pääsi ihailemaan maisemia Tuusulanjärvelle. Ja ihmiset viihtyivät toki upealla aurinkoisella rannalla vaikka siellä ei koko ajan ohjelmaa ollutkaan. Ohjelmallisten osuuksien avulla tilaisuudessa porrastettiin ruokailua. Suurelle ryhmälle riitti koko ajan ajanvietettä.

Ilta jatkui yhdessäolon ja hauskanpidon merkeissä. Sisällä Gustava Clubilla porukkaa viihdytti stand-up -koomikko, bändi, karaoke ja myöhäisillan disko. Pihalla esitettiin koreografi Marianne Rouhiaisen suunnittelema liki parikymmenhenkisen tanssijajoukon "Kuiskaa aikamme kuulen"-tanssiteos, joka on tehty varta vasten Suomi100-juhlavuotta varten. Illan pimetessä pihalla ihailtiin myös näyttävää tulishowta.

Gustavelundin etu on ehdottomasti se, että tänne voi jäädä yöksi ja vielä seuraavana päivänä nauttia luonnosta ja lähellä sijaitsevista kulttuurikohteista. Lauantaille oli järjestetty myös mahdollisuus päästä järvelle kirkkoveneellä – toteaa Olesja.

Pohdintaa paikan valinnasta

Paikka sopi nappiin Suomi 100 teeman kanssa. Idyllinen paikka, upeat maisemat ja sijainti lähellä Helsinkiä. Saimme hyvää palvelua ja hyvää ruokaa. Käytössämme oli monipuoliset tilat ja kaikki suunnitelmat olisivat toimineet siinäkin tapauksessa että olisi satanut vettä, eikä ulkojuhla olisi onnistunut.

Täällä oli kaikki mitä suinkin tarvitsimme tai olisimme voineet tarvita. Oli teltta, pöytiä ulkona ja sisällä, paljon erilaisia tiloja erilaisille esityksille ja aktiviteeteille. Menu oli mahtava – kiteyttää Olesja.
Muistan, kun kävimme täällä tutustumassa ja lähdettyämme kävelimme poispäin. Katsoimme toisiamme ja sanoimme ’tämä me otetaan’, olimme heti rakastuneita paikkaan – kertoo Mirka.

Mukana olleiden palautteen perusteella paikan valinta oli erittäin onnistunut.

Palautteen satoa

Yleensä aina tule jonkin verran kriittistä palautetta. Näin ei käynyt tällä kertaa.Vaisalan henkilökunta odotti kovasti tilaisuutta antaa palautetta juhlasta. Juhlatoimikunnalle palautteen saaminen on aina jännittävää. Tällä kertaa henkilökunta halusikin päästä kehumaan.

Muutamia poimintoja mukana olleiden palautteista:

Juhlapaikka:

  • Loistopaikka juhlille. Gustavelundiin voisi mennä uudelleenkin. Ei aina tarvitse olla eri paikka. Nyt oli ihanaa saada olla ulkona, mutta paikka toimisi, vaikka olisi kelistä johtuen oltava sisälläkin.
  • Paikka oli todella sopiva meidän isolle porukalle, väljyyttä riitti. Eikä bussimatkakaan kauaa kestänyt. Tuossa paikassa juhlat voisi järjestää useamminkin.

 

Ruoka:

  • ruoka oli erinomaista, tuoretta ja maistuvaa. Hyvä ja monipuolinen kokonaisuus, jossa oli kaikille varmasti syötävää ja ruokavaliot huomioitu
  • makoisaa ja sitä oli paljon. Ahminkin tuplapääruuan ja tuplajälkiruuan. Nieriä oli hyvää ja grillatut lihat kanssa

 

Ohjelma:

  • ohjelmaa oli sopivasti ja paikkaan ja tilanteeseen erinomaisesti sopivaa. Jokainen pääsi osallistumaan vapaassa tahdissa ja kaikki näkivät ja kuulivat mitä kulloinkin oli tapahtumassa.
  • ohjelmatarjonta oli runsasta. Erityisesti pidin Suomi 100 tanssiesityksestä ja tulinäytöksestä sekä myöhäisillan diskosta

 

Yleistä:

  • hienosti hoidetut juhlat ja omasta mielestäni parhaat kesäjuhlat joissa Vaisalassa olen ehtinyt olla mukana
  • erinomainen paikka ja hyvät aktiviteetit / ohjelma. Kesäjuhlat, jotka ovat ulkona luonnon keskellä ovat parhaat

 

Päällimmäiset ajatukset tapahtumasta

Hauskat ja onnistuneet juhlat. Paljon iloisia vieraita. Ihana idyllinen maisema - ihmiset ottivat tosi paljon kuvia maisemasta. Ihmisillä hymy huulilla. Loistavaa ruokaa. Ei yhtään negatiivista palautetta.

comments powered by Disqus
Takaisin ylös