Facebook Pixel

Elämyksiä Halosenniemessä

Lähde tutustumaan aitoon taiteilijakotiin, Pekka Halosen Halosenniemeen. Retkellä saat kokea aidot ja koruttomat suomalaiset arvot puhtaan luonnon keskellä. Tutustumme yhdessä jylhään hirsiseen erämaahuvilaan ja taidenäyttelyyn.

Retken voit tehdä edestakaisin kirkkoveneellä tai kirkkovene-patikkaretkenä. Patikkaosuuden voit valita opastettuna kulttuurikävelynä tai liikunnallisena sauvakävelynä.

Kesto n. 2,5 tuntia.
Minimihenkilömäärä 10 hlöä, jos retki tehdään edestakaisin kirkkoveneellä. Jos retki tehdään kirkkovene-patikkaretkenä, on minimihenkilömäärä 20 hlöä.

Pyöräillen rantatiellä

Kypärä päähän ja hyppy pyörän satulaan. Fillaroidaan yhdessä Tuusulan luonnonkauniille Rantatielle. Reitin varrella sijaitsevat mm. Aleksis Kiven kuolinmökki, Lottamuseo, Halosenniemi, Ahola tai Ainola. Mukanamme polkee taiteilijayhteisön tarinoita taitava opas.

Kesto 1,5-2 tuntia.

Rantatien mestareiden jalanjäljillä

Rantatien mestareiden jalanjäljillä on reipas mutta rauhallinen kävelyretki Rantatielle. Ohjelma on historiallinen elämys, kuulemme kansanomaisia tarinoita Rantatien taiteilijaelämästä.

Miksi Aleksis Kivi sai oman huoneen pienestä, monen hengen asuttamasta mökistä?

Miten kävi, kun taikauskoisen J. H. Erkon talon katolta putosi tuuliviiri?

Miksi huonetoveri sai Eino Leinon raivon partaalle?

Nämä kysymykset saavat vastauksensa Rantatiellä, mestareiden jalanjäljillä.

Tee ohjelmasta ainutlaatuinen elämys lisäämällä retkeen kirkkovenesoutu. Puolet ryhmästäsi soutaa kirkkoveneellä Halosenniemen maisemien kautta Aleksis Kiven kuolinmökille, minne toiset kävelevät historiallisen Tuusulan läpi. Mökillä osat vaihtuvat, soutajat lähtevät kävelemään ja kävelijät soutamaan. Kysy tarjousta myyntipalvelustamme.

Tuusulanjärven kulttuuriristeilyt, MS Venny ja MS Aino

Tiesitkö, että Tuusulanjärvi on maakuntajärvi, joka tarjoaa upeat puitteet risteilyelämykselle. Vain 15 minuutin päästä lentoasemalta voit päästä kokemaan jotain ainutlaatuista.

Tuusulanjärven kulttuuri ja poikkeuksellinen luonto kehystävät juuri sinulle tarkoitettua risteilyä. Jos haluat avata aistejasi, hengähtää hetken, nauttia lempeästä tunnelmasta, niin lupaamme että tulet nauttimaan tästä retkestä. Tuusulanjärven upea kulttuuri ja sen tarjoamat elämänmakuiset tarinat ja sävyt vievät sinut mukanaan ja jättävät pysyvän muistijäljen.

Suomalaisen kulttuurin tuntemus on tärkeä osa yleissivistystämme. Musiikkia, runoutta ja maalaustaidetta inspiroinut miljöö syntyy uudestaan eloon ja antaa mielenrauhaa kiireisen arjen vastapainoksi.

Tervetuloa nauttimaan, MS Venny ja MS Aino odottavat sinua!

Kesto 1-2 tuntia

Takaisin ylös