Facebook Pixel

Kaksi kuvataidenäyttelyä Gustavelundissa elokuun ajan

Päivyt Niemeläinen: Sinistä valoa. Sirkka Laakkonen: Luonnon lumo

Tunnustus, Biennale Milano,

Kansainvälinen taiteilijatapaaminen, 11. – 15. lokakuuta, Brera Siten luona Milanossa
esittäjä, Vittorio Sgarbi

Sirkka Laakkonen
on taidemaalari, jonka ilmiselvä lahjakkuus koostuu tietämyksestä ja opituista taidoista, joista hän on halunnut koota yhteen tekniikat inspiraation kanssa ja tuoda niihin sielun innoituksen, jonka kaikki taiteilijat hyvin tuntevat. Hän maalaa vahvoin värivalinnoin kukka-aiheita, ihmisiä ja kotitalouskäyttöön tarkoitettuja elementtejä, joiden tarkoitus ei ole olla vain koristelua vaan käsitellä sellaisia merkityksiä, jotka tuovat näkyväksi näkymättömät katoavat tunteet, tunteiden voimakkuuden. Siksi Sirkka Laakkonen ei ole vain lahjakkuus, hänellä on lahja, joka harvoin löytyy taiteilijalta, armolahja.

Professori Alberto D´Atanasio
Museo Modiglianin ja taidehistorian johtaja

 

PÄIVYT NIEMELÄINEN
kuvataiteilija, FM                                                                                                                                     www.paivytniemelainen.fi, pniemelainen@yahoo.com+358(0)407156544

Olen valmistunut tekstiilitaiteilijaksi, filosofian maisteriksi ja opiskellut kuvataidetta ALFA ART-taideoppilaitoksessa sekä aikuiskoulutusinstituuteissa.

Vuodesta 2000 alkaen yksityisnäyttelyitä Suomessa, Belgiassa, Italiassa, Portugalissa,   Ranskassa, Saksassa ja USA:ssa. Osallistumisia yhteisnäyttelyihin ja taidemessuilleseuraavissa maissa: Suomi, Australia, Brasilia, Bulgaria, Englanti,  Espanja,  Italia, Itävalta,  Japani, Kiina, Malta, Portugal, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Sveitsi, Tanska, USA ja Venäjä.

Huomasttavimmat yhteisnäyttelyosallistumiset:

Atlante dell’Arte Contemporanea, ARA PACIS Roma Italia

Triennale di Arti Visive a Roma, Italia 2017, 2014
United Nations Headquarters exhibition NYC 2017, 2016, New York USA
Triennale Internationale d’Art Contemporain de Paris, 2016, 2013, Ranska
Grazie Italia, Biennale di Venetzia, 2015 Venetsia Italia
International Contemporary Masters in Southern Nevada Museum of Fine Art      
Chianciano Biennale Museo d’Arte di Chianciano 2013, Chianciano Italia
Höstsalong Edsvik Konsthall 2009, Sollentuna Ruotsi.

Teen öljyärimaalauksia, sekatekniikkateoksia, akvarelleja ja installaatioita. Olenmyös soveltanut esihistoriallista kalliomaalaustekniikkaa nykymateriaaleihin, jolloin maalaan tukevalle akvarellipaperille pigmenteillä verivesiseos maalausnesteenä.

Taidehistoriaa opiskelleena  kuvataiteilijana vanhat tekniikat ovat työskentelyssäni hyvin  haasteellisia.

Suuri innoittajani on luonto, sen ihmeet, ilmiöt, värit, muodot. Olen maalannut myös sarjoja historiallisista suurista kertomuksista, kuten Parzifal, Romeo ja Julia,  Carmen, missä kaikissa olen pyrkinyt tavoittamaan kunkin ajanjakson luonnetta maalausteni tekotavassa. Viime vuosina olen maalannut sodanvastaisia töitä, joissa haluan ilmaista aikamme ahneutta, julmuuta, rahanhimoa ja inhimillisyydestä kaukana olevaa, piittaamatonta armottomuutta. Ainoat voittajat nykysodissa ovat sotateollisuuden suuriosakkeenomistajat.

Jäsenyydet taiteilijajärjestöissä:

ARTAVITA USA,  ARTEC-Artmondial Association Ranska, CIRCLE FOUNDATION FOR  THE ARTS Ranska, Kunst Stuttgart International Saksa, MUU Artists’ Association SUOMI, Viipurin Taiteilijaseura Suomi, Suomen Akvarellitaiteen Yhdistys Suomi

Takaisin ylös