Facebook Pixel
12.08.2022 - 12.08.2022

Sydämen laulu -monimuototeos Taiteiden Yönä Gustavelundissa

Tapahtuma, jonka järjestävät Valotaiteilija Toni Luode, Else-Maj Mannerheimo ja Jani-Pekka Hiltunen

Vastaanoton vieressä, kokoustila 3

Tuusulan Taiteiden Yössä on koettavissa erikoinen kolmen taiteilijan monimuotoinen teos ”Sydämen laulu”. Nimi on lainattu Aleksis Kiven runosta.
Teos on installaatiokokonaisuus, jossa yhdistyy äänen, valon ja kuvanveiston yhteinen sinfonia.  LINKKI TAPAHTUMAAN FACEBOOKISSA

Se on kuvaus pienen ihmisen selviytymisestä, kun ympärillä hajoaa tasapaino.
Ihmisoikeuksia kaadetaan, provosointia propagandaa levitetään, sairaudet ja sodat jylläävät ympärillä. Millä keinoin kukin selviää kaaoksen keskellä hajoamatta?
Äänestä vastaa Jani-Pekka Hiltunen. Hän on keravalainen taidegraafikko ja DJ, joka tunnetaan myös salakapakkakonseptin luomisesta ja taideteosmaisten drinkkien suunnittelusta ja toteutuksesta.
Else-Maj Mannerheimon osana on tuottaa kuvallista elementtiä installaatioon. Hän on sipoolainen kuvanveistäjä/omni-taiteilija, jonka ilmaisutapa on rosoisen yksinkertaista leikittelyä materiaalien ehdoilla.
Toni Luode tarjoilee teokseen energistä tunnelmointia valojen luomalla muotokielellä suhteessa huoneen pintoihin. Toni on monitoimimies ja valotaiteilija Tuusulasta, jonka upea taidonnäyte valoteos Sibelius-monumentin kunniaksi on nähtävillä Gustavelundissa Tuusulanjärven rannalla.
Teoksessa kävijöillä mahdollisuus osallistua omalla panoksella teoksen tekemiseen.
 

Sibelius Valoteos - Toni Luode. Kuva Harri Haavisto, TTY 2021

Takaisin ylös