Facebook Pixel

Pizzat, hampurilaiset, salaatit ja muut kesäherkut Pritsillä 31.8. 2023 saakka

Terassiravintola Pritsi avoinna ma-la klo 15 ja su klo 11 alkaen säävarauksella

Napolilaistyylinen pizza syntyy italialaisessa Valoriani kiviuunissa

Katso koko kesämenu täältä

Valoriani kiviuuni paistaa pizzat yli 400 asteen lämmössä perjantai- ja lauantai-iltaisin.

Kaasulla lämmitettävä italialainen kiviarinauunimme lämpiää jopa 500 asteeseen ja pizzan paistoaika on noin minuutin.
Napolilaisen pizzan yksinkertaisuus korostaa raaka-aineen laatua ja uunin kuumuus tuo makua ja tekstuuria.

 

Tervetuloa maistelemaan | Kiviuunipizza on parhaimmillaan juri uunista tultuaan, joten suosittelemme nauttimista paikanpäällä.

 

Tee pöytävaraus TÄSTÄ linkistä

Osta pizza- tai joku muu kiva lahjakortti TÄSTÄ linkistä

Roomalainen ja napolilainen pizza eroavat muun muassa kohotus- ja paistoajoissa. Roomalainen pizza saa rapeutensa pitkästä paistosta 300 asteen lämmössä, kun taas pehmeän kuohkea napolilainen pizza viettää tulikuumassa uunissa vain minuutin. Roomalainen ja napolilainen pizza ovat oikeastaan täysin eri ruokalajeja. Ne eroavat niin monella tapaa toisistaan,ettei niitä voi ajatellakaan vastakkain aseteltuna. Napolilainen pizza tilataan ruokalistalta ja valmistetaan asiakkaan odottaessa keittiössä.

Napolilainen pizza rakentuu kolmen kriteerin varaan: taikina, raaka-aineet ja uuni, jonka on oltava kivestä muurattu.  Noin 450-asteiseksi lämpiävässä uunissa pizza paistuu 60–90 sekunnissa. Avotulella lämpiävässä uunissa lämpö ei nimittäin jakaudu tasaisesti, vaan se kohoaa lämmönlähteestä seiniä pitkin ylös ja kiertää takaisin. Napolilaiseen taikinaan käytetään hienoksi jauhettua Tipo 00 -jauhoa, vettä, hiivaa ja suolaa. Taikinaa on kohotettava vähintään kahdeksan tuntia. Kohotuksen on tapahduttava huoneenlämmössä, ja sen vuoksi taikinaan käytettävän hiivan määrä on hyvin vähäinen, 50 gramman tuorehiivapalasta saadaan tehtyä jopa 750 taikinapalloa. Jotta saadaan aikaan napolilaiselle pizzalle tyypillinen kuohkea reunus eli ”cornicione”, avataan taikina aina käsin ilman erillisiä työvälineitä.  Muodon ei tarvitse olla symmetrisen pyöreä: tärkeämpää on, että pizza on keskeltä tasaisen paksu ja reunan on oltava ilmava sekä pehmeä.
 

Varaa pöytä

Pöytävaraukset voi tehdä kätevästi suoraan varauskalenterin kautta

 
Takaisin ylös