Facebook Pixel
01.06.2017 - 01.07.2017

Taidenäyttely Bruno Maximus

Bruno Maximuksen taidenäyttely aulagalleriassa 1.6.-1.7.2017

100-vuotias hauki

BRUNO MAXIMUS TAIDENÄYTTELY
100 – VUOTIAS HAUKI

Näyttelyssä on pääasiassa maalauksia hauista. Brunon innostus haukiin alkoi 2016 syksyllä. Kesällä hän oli asunut Ranskan Rivieralla vuonna 1870 rakennetussa huvilassa. Pihalla kasvoi paksuja yli 500-vuotta vanhoja oliivipuita. Talo oli sadan metrin päässä merestä jossa Bruno kävi uimassa ja sukeltelemassa. Kaloja näkyi. Illalla kotiin palatessa oli jo pimeää ja oliivipuiden katveessa voi kuvetella hahmojen liikkuvan. Suomeen tullessa kaloja jo tuntui uivan puutarhassa ja hän teki ensimmäisiä hahmotelmia kaloista puutarhassa. Itse asiassa kolmen puutarha-aiheisen taulun valmistelu alkoi jo syksyllä ja ne tulivat valmiiksi Toukokuussa  2017.

Kalat seurasivat ja Suomessa ollessa mukaan tuli hauki maalaukseen Haukikuski. Kalana hauki alkoi viehättää niin paljon että Joulukuussa 2016 hän vei liikuteltavan haukimaalauksen New Yorkiin Wall Streetille missä se sai paljon huomiota. Hauki oli myös Central Parkissa ja vieraili Trumph Towerin edessä jossa oli protesteja juuri valitun presidentin johdosta. Hauen toisella puolen on kultainen hauki ja yleisö luuli hauen liittyvän mielenilmaukseen. CCN:n toimittaja puhui suorassa lähetyksessä ja ihmetteli hauen lipumista ohi. New Yorkissa oli myös mukana täällä olevat pienet haukimaalaukset jotka olivat näytteillä performance tyyppisissä näyttelyissä ympäri kaupunkia silhuettihauen kanssa. Hauet saivat aikaan useita hauskoja tilanteita.

Keväällä 2017 Bruno piti Tallinnassa Talviolympialaisaiheisen näyttelyn jossa hauki jälleen seurasi mukana. Tällä kertaa taustalla Juha Miedon hiihtäessä. Tämäkin maalaus on tässä näyttelyssä. Kaikki siis liityvät kaikkeen vaikkei heti huomaisi. Taulun nro 12, Dalmatian Mountain jossa vuoreen on ilmestynyt koiran kasvot voi miettiä Miedon hiihtoretken lähtöpaikan jonka jälkeen hän käy välillä Höyhensaarilla ja tapaa postinkantajan. Tämän jälkeen jo tuntuukin että on jo kahdessa paikassa naisen kasvojen ilmestyessä auringonlaskuun ihmettelemään korvarengasta. Sitten mennään retkelle haukien kanssa. Näyttelyssä on myös mukana muutama Amazonian viidakosta innoituksen saanut maalaus.

Huumoria ei koskaan tunnu olevan liikaa ja siksi sitä on ripoteltu ympäri tätäkin näyttelyä. Kaikki maalaukset ovat öljyvärimaalauksia joista suurin osa kankaalla. Ylimpänä oleva silhuettimaalaus on kaksipuolinen ja sen voi myös ripustaa keskelle huonetta ja silloin se voi pyöriä vapaasti.

Nyt haukia on Gustavelundissa. Hauet ovat saanneet kasvaa suuriksi ja kuvissa osa ihmistä ajelee kaloilla kuin hevosella konsanaan. Hauki on myös mukana surffauksessa, rodeossa ja kalarallissa. Näyttelyssä on myös kesyjen kalojen yhteisö Etelä-Ranskan satoja vuosia vanhojen oliivipuiden lehdosta joiden luona taiteilija vietti aikaa 2016. Maaluksissa on yllätyksellisyyttä ja värikkyyttä. 100-vuotias Hauki on tehty itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Kaikki maalaukset ovat myynnissä ja öljyvärimaalauksia kankaalla.

Tervetuloa näyttelyyn! 

Bruno Maximus on (s. 1970) on Suomessa syntynyt, mutta asunut ja työskennellyt mm. Australiassa, Brasiliassa, Englannissa, Portugalissa, Ungarissa ja Ranskassa.
Hän on pitänyt noin 140 näyttelyä Suomessa ja ulkomailla.

Teosvaraukset: brunomax@welho.com

www.brunomaximus.net

Bruno Maximus Pike GallopBruno Maximus Training camp for fish

BrunoMaximus France Lifesaver SocietyBruno Maximus Pike Rider

Soita
Takaisin ylös